Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vařené brambory

20. 2. 2013
  • připravíme si brambory (já dávám tak necelé 2kg na 4 osoby)
  • oškrábeme je a odstraníme takové ty bouličky a hnědé skvrnky
  • oškrábané brambory dáváme do velkého hrnce, kde je dále pořádně propláchneme a vodu vylijeme
  • brambory nakrájíme na nejlépe stejné kousky a zajileme studenou vodou
  • dáme na sporák a vodu osolíme (já dávám tak větší lžičku, ale záleží na množství! Nezapomínejte, lepší méně než více, vždy můžete přisolit) a okořeníme (dávám kmín a trochu majoránky + někdy bobkový list)
  • zapneme sporák, nechápe vařit a přiklopíme pokličkou
  • pokud uvidíme že voda přetéká, pootevřete trochu pokličky, aby tam byla díra
  • brambory se mi vaří tak +- 30minut, ale záleží na tom, kolik tam dáváte vody
  • hotové brambory poznáte podle toho, že budou měkké a budou mít stejnou konzistenci jako při servírování

Nic těžkého, že? :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář